donderdag 3 november 2016

Kleuren, afwerking


Ik ben begonnen met Clou waterbeits om mijn pennetjes te kleuren. Onderling kan je van verschillende kleuren weer een andere kleur maken. Ideaal zou je denken, maar dat is het dus niet.
Heb met wisselend resultaat Clou waterbeits gebruikt, maar ik ben er uiteindelijk mee gestopt. De beits kleurt slecht op satéprikkers ( goed ontvetten met thinner helpt wel wat, maar niet altijd ) en ook op de drijflichaampjes van balsa is het resultaat niet altijd even goed. Heb veel geëxperimenteerd met diverse beitsen en lakken. Ik werk nu alleen nog maar met beitsen en lak die door mij door en door getest zijn. Dit heeft heel veel tijd en moeite gekost, maar het resultaat mag best gezien worden volgens mij.
 
Klassieke pennetjes
Diverse kleuren 
 
 
 
Hierboven een aantal pennetjes die een paar keer gekleurd zijn met beits en daarna waterdicht gemaakt zijn door er 3 lagen poriënvuller overheen te zetten. De boven antenne wordt twee maal in de witte grondverf gezet. Hierna lichtjes schuren en dan kan je de antenne gaan kleuren. Ik gebruik hiervoor Aquacolor van Revell ( rood, geel, zwart ) Droogt snel. Je kan dus diverse lagen per dag aanbrengen. Je kan natuurlijk ook jouw eigen ideeën toepassen. Mogelijkheden zat.
 

 


2 opmerkingen: