vrijdag 23 november 2018

vrijdag 5 oktober 2018

Een beetje aan het prutsen ......


Met wat kleuren aan het experimenteren. Nog geen idee hoe deze pennetjes er definitief uit gaan zien.....
 

dinsdag 2 oktober 2018

Prachtige pennetjes.

Lichte pennetjes afgebouwd. Afgewerkt in een mooie donkerblauwe kleur. Plus minus 11 cm lang. Draagvermogen tussen de 0,4 - 0,5 gram.
 
 
 

Setje van tien klassieke oldskool pennetjes afgewerkt.

Op bestelling een setje van tien karper pennetjes gebouwd. Valt niet veel over zeggen. Zijn gewoon erg goede pennen. Prima afgewerkt. Persoonlijk is dit ook mijn favoriete model.
 

vrijdag 17 augustus 2018

Super lichte pennetjes

Eind vorig jaar iemand beloofd, dat ik voor hem hele lichte pennetjes zou gaan bouwen. Ik wilde ze deze keer ook eens anders afwerken dan anders. Een nieuwe uitdaging voor mij. Is best veel tijd in gaan zitten. Drijflichaampje draaien, antenne schuren en passend maken, lijmen, oogjes maken. Goed te doen allemaal. Voor de eerste keer aan de slag gegaan met verf van Humbrol. Is een heel andere verf dan bijvoorbeeld beits van Cetabever etc.. Van een bevriend iemand tips gekregen hoe de ondergrond van de drijflichaampjes te behandelen om een heel mooi resultaat te krijgen Uiteindelijk heel goed gelukt, met heel veel geduld en passie.

 
 

maandag 30 april 2018

Vlokdobbertjes eindelijk klaar.

 
Uiteindelijk is het er toch van gekomen om de vlokdobbertjes definitief af  te werken. Ben zeer tevreden over het resultaat.
 

donderdag 29 maart 2018

Vlokdobbertjes op kleur gemaakt

Een aantal vlokdobbertjes op kleur gebracht. Dit weekend poriënvuller aanbrengen om ze waterdicht te maken. Daarna kunnen ze afgelakt worden.
 

Nog een setje aan het bouwen

 
Nog een setje van drie pennetjes in de steigers. 8 cm lang. Het is de bedoeling dat deze een donkere groene kleur van Humbrol gaan krijgen.
 

donderdag 22 maart 2018

Grondverf

 
Twee lagen grijze grondverf aangebracht. Het is de bedoeling dat de pennetjes een redelijk donkere kleur gaan krijgen. Het ziet er nog wat ruw uit, maar dat is normaal.

dinsdag 6 maart 2018

Afgelopen week weer wat kunnen doen

Weer wat vlokdobbertjes aan het bouwen. Gaat best een hoop tijd inzitten. Vind het nog steeds leuk om te doen als ik wat tijd over heb.

 
Dobbertjes gedraaid en in de grondverf gezet. Grijze grondverf gebruikt voor dobbertjes die een donkerblauwe en donkergroene afwerklaag gaan krijgen.

 
Na het lichtjes schuren van de primer, twee laagjes lak aangebracht. Nu goed laten drogen, voordat er weer een volgende laag kan worden aangebracht.

zondag 4 maart 2018

Lekker bezig geweest.

Vanmiddag weer eens een paar uurtjes tijd gehad om mijn draaibankje te gebruiken.

 
Gaatjes van 1 mm gedraaid in de satéprikkers. Hierna op maat gemaakt en dan geschuurd.
 

                     Balsa drijflichaampjes moeten nog wel gelijmd worden.

zaterdag 24 februari 2018

Weer eens een paar vlokdobbertjes aan het bouwen

Op verzoek weer een eens paar vlokdobbertjes aan het bouwen. Zit geen haast bij, anders begin er ik niet eens aan. Is een hobby en dat wil ik graag zo houden.