donderdag 14 oktober 2021

Pennetjes maken van pauwenveren

Pennetjes aan het bouwen van een pauwenveer. Waren vroeger heel populair. Ook nu nog zijn er mensen die het liefst met een dergelijk pennetje vissen. Je kan ze heel eenvoudig maken. Veren strippen, oogje aan de onderkant erin lijmen. Top eventueel een kleurtje geven. Klaar! Ik ga proberen om het anders te doen. Na het strippen van de veertjes, ben ik bezig om alle oneffenheden zoveel proberen weg te werken door middel van grondverf. Na een paar laagjes grondverf, schuur ik het meeste er weer af, om daarna de volgende laagjes erop te brengen. Op deze manier probeer ik een zo egaal mogelijk oppervlak te krijgen. Kruipt veel tijd in, maar voor mij is het gewoon een uitdaging om een mooi resultaat te behalen. Wordt vervolgd,....

dinsdag 12 oktober 2021

Dobbertjes bouwen op een fazantenveer.

Weer eens iets anders. Tijdens het wandelen met de hond kom ik af en toe wel eens een fazantenveer tegen. Zijn best stevig van structuur. Leuk om er eens een paar karperpennetjes van proberen te bouwen.

donderdag 7 oktober 2021

Gaatjes draaien,.....

Gaatjes van 1,1 mm draaien in een cocktailprikker. Fijn werk!

Vlokdobbertjes gemaakt op verzoek.

Het laatste half jaar nauwelijks of niet met dobberbouw bezig geweest. Deze uiteindelijk definitief afgewerkt en vandaag opgestuurd naar Toine!